Vilka är vi?

Om oss!
Leufstabruk Bryggeri är ett småskaligt hantverksbryggeri i den gamla bruksorten Lövstabruk i Tierps kommun. Här brygger vi med hjärtat – öl och läsk i en liten skala, men med stor passion för smak, tradition och kreativitet.
Bryggeriet startades 2010 av ett gäng hembryggare från föreningen Lövstaölets Vänner. Efter ett par år av experimenterande, byggande av eget bryggverk och kämpande med tillstånd kunde vi 2012 äntligen släppa vår första öl: Leufsta Blonde – en belgisk ljus öl som än idag är en favorit och en öl vi lovat att alltid ha kvar i vårat sortiment.
De första åren drevs bryggeriet mest som ett hobbyprojekt, men 2020 tog verksamheten ny fart när två drivna ölentusiaster tog över stafettpinnen. Med några av grundarna kvar i teamet kunde vi ge bryggeriet en nystart, utan att tappa själen. Ny design och ny energi – men med samma kärlek till hantverket.
Vi har en särskild förkärlek för belgiska ölstilar, och det är ingen slump. När vallonerna kom till Lövstabruk på 1600-talet tog de ölbryggning med sig. Här bryggdes det öl i nästan varje hus, och ett av Sveriges första mälterier grundades just här, för att se till att byggden aldrig skulle vara utan malt. Vi ser oss som en del av den traditionen – men med en modern twist.
Idag brygger vi allt från belgiska dubblar och lager till folköl, dubbelbockar och experimentöl. Vi gör också egen läsk – gärna med smaker som sticker ut från mängden och väcker nyfikenhet. Vi gillar att prova nya smaker och det viktigaste för oss är att det vi gör håller hög kvalitet och är roligt både att brygga och att dricka.
Leufstabruk Bryggeri är och ska vara det lokala bryggeriet – rotat i bygdens historia, men med blicken framåt. Vi hoppas att du vill följa med oss på resan. Skål!
Vi är det lilla lokala bryggeriet med det stora hjärtat. Vi brygger det vi själva gillar och hoppas att även ni ska gilla det lika mycket som oss.
Oberoende Bryggeri
Kvalitet och kreativitet
Hantverk för oss är inte att kopiera andra. Därför tar vi gärna klassiska och ibland nya ölstilar och brygger dom på vårat sätt. Vi experimenterar gärna med olika smaker och nya ingredienser för att hitta nya vägar och nya smaker. Vi strävar alltid efter att förbättra oss själva och kvaliteten på det vi gör.