LEUFSTABRUK BRYGGERI AB

Nu får bryggeriet nya huvudägare!


Leufstabruk bryggeri AB förstärker bryggeriet med nya huvudägare.

För en tid sedan så lade vi ut bryggeriet till försäljning men istället för att sälja hela bolaget så har vi nu valt att ta in nya huvudägare. Vi har därför sålt en majoritet av företaget till en grupp som är villiga att satsa på bryggeriet.


Vi tror på framtiden igen!

Vi har under en tid haft svårt att få upp volymerna i bryggeriet. Därför har vi nu valt att ta in nya huvudägare för att tända den urkraft som svalnat.

Vi tyckte att det här var den bästa lösningen och vi ser fram emot att se vad framtiden har att ge. Dom nya ägarna har alla en lokal förankring i kommunen och dom vill behålla bryggeriet i Lövstabruk, vilket var ett av våra krav.


Vi är en grupp på 5st passionerade öldrickare. Vi har alla olika bakgrunder som kompletterar varandra väl.Två av oss kommer utifrån som helt nya i företaget medans tre av oss har haft olika roller i bryggeriet sedan tidigare.


Håkan Lindberg, ny delägare i bryggeriet.

Med ett stort intresse för öl så började jag att brygga öl hemma men efter många års bryggande och läsande så började jag som så många andra före mig att drömma om ett eget bryggeri. Och nu står jag här och har fått förtroendet att förverkliga mina drömmar.


Jimmy Frieberg, ny delägare i bryggeriet.

Med en passion för lokalproducerat och diverse hantverk så var inte ölbryggning så långt borta. Jag har en bakgrund som mekaniker och har redan börjat fundera över vad jag kan förbättra inne i bryggeriet. Det ska bli väldigt spännande att se vart det här kommer leda.


Tomas Eriksson, en av de 139 grundarna.

Mitt öl intresse började på den tiden då mellanölet fanns och varje stad hade minst 1 bryggeri! Jag började brygga själv i Lövstaölets Vänner och tävlade några gånger i öl SM. Det var väldigt spännande att starta Leufstabruk Bryggeri för nästan 10 år sedan och jag ser fram emot att ta bolaget in i framtiden.


Christer Joelsson, Gick med i föreningen, Lövstaölets vänner, ett år efter den startade, och var med och startade upp bryggeriet redan från början.

Jag började brygga öl redan 2000 och man kan väl säga att intresset har hållit i sig med åren. Jag gillar som bäst belgiska öl som tex Chimay och Rochefort så Leufsta blonde står högt i kurs. Och Det ska bli kul att se vad som väntar för bryggeriet i framtiden.


Gunnar Jansson, Jag har alltid varit intresserad av öl och när jag fick höra talas om Lövstaölets vänner så var det givet att gå med och börja brygga öl där. Jag har, precis som Tomas och Joel, Varit med sen starten av bryggeriet, men känt att jag inte riktigt har fått utrymmet tidigare att jobba med att ta fram nya sorter, vilket var min tanke redan när jag gick in som aktieägare. Men som nu ser ut att bli verklighet.