LEUFSTABRUK BRYGGERI AB

Gott nytt år!

2020-12-31


Vilket år vi haft, Leufstabruk bryggeri gick ut i våras med en annons på blocket i hopp om att sälja bryggeriet. Där kom jag (Håkan) in i bilden. En kompis övertalade mig att det var dags att titta lite närmare på bryggeriet. Men sen kom Covid-19 in i bilden och vi backade ur affären, det var för mycket osäkerhet i branschen just då. Men jag kunde inte riktigt släppa tanken om att börja brygga öl kommersiellt, en dröm jag haft under lång tid. Så jag och Tomas fortsatte hålla kontakten med varandra och diskuterade flera olika lösningar och efter ett aktieägarmöte så kom vi fram till en lösning som vi valt att ha idag. Men resan var inte klar än utan det dröjde ända in i november innan allt var utrett och klart.

Idag är vi 5st nya majoritetsägare men som backas upp av dom tidigare aktieägarna. 3st av oss har varit med sedan starten av bryggeriet medans jag och Jimmy är nya i bryggeriet.


Sedan november så har vi varit i fullfärd med att renovera och fräscha upp bryggeriet, Jag tror många skulle bli överraskade över hur mycket som har hänt där inne. Mitt i allt så har vi haft ölprovning, bryggningar och tappningar vi har börjat sälja tröjor och mössor, vi har tagit fram ett ölglas som vi kommer börja sälja i vår. Vi har planerat för nya ölsorter samt gott igenom kalkyler. Vi har börjat jaga nya kunder och fått nya vänner.

Jag hade nog aldrig kunnat i min vildaste fantasi tro att det skulle kunna hända så mycket på så kort tid.


Men nu är 2021 här och vi ser fram emot att krogar och restauranger får börja öppnas normalt igen och att vaccinet mot Covid-19 ska få önskat resultat.

Under 2021 så planerar vi för att släppa nya ölsorter både tillfälliga och såna som ska få hänga med ett tag, så håll utkik. Vi planerar även för att komma in på lite krogar runt om i länet. Vi vill även börja med bryggeri visningar och ölprovningar.

Vi siktar helt enkelt på ett händelserikt år 2021 så följ oss gärna i våra sociala kanaler för att inte missa allt spännande som vi hittar på.


Vi önskar er ett gott nytt år och hoppas att 2021 ska bli bättre än 2020!


Vänliga hälsningar Håkan, Jimmy, Tomas, Christer och Gunnar


Nu får bryggeriet nya huvudägare!

2020-11-06


Leufstabruk bryggeri AB förstärker bryggeriet med nya huvudägare.

För en tid sedan så lade vi ut bryggeriet till försäljning men istället för att sälja hela bolaget så har vi nu valt att ta in nya huvudägare. Vi har därför sålt en majoritet av företaget till en grupp som är villiga att satsa på bryggeriet.


Vi tror på framtiden igen!

Vi har under en tid haft svårt att få upp volymerna i bryggeriet. Därför har vi nu valt att ta in nya huvudägare för att tända den urkraft som svalnat.

Vi tyckte att det här var den bästa lösningen och vi ser fram emot att se vad framtiden har att ge. Dom nya ägarna har alla en lokal förankring i kommunen och dom vill behålla bryggeriet i Lövstabruk, vilket var ett av våra krav.


Vi är en grupp på 5st passionerade öldrickare. Vi har alla olika bakgrunder som kompletterar varandra väl.Två av oss kommer utifrån som helt nya i företaget medans tre av oss har haft olika roller i bryggeriet sedan tidigare.


Håkan Lindberg, ny delägare i bryggeriet.

Med ett stort intresse för öl så började jag att brygga öl hemma men efter många års bryggande och läsande så började jag som så många andra före mig att drömma om ett eget bryggeri. Och nu står jag här och har fått förtroendet att förverkliga mina drömmar.


Jimmy Frieberg, ny delägare i bryggeriet.

Med en passion för lokalproducerat och diverse hantverk så var inte ölbryggning så långt borta. Jag har en bakgrund som mekaniker och har redan börjat fundera över vad jag kan förbättra inne i bryggeriet. Det ska bli väldigt spännande att se vart det här kommer leda.


Tomas Eriksson, en av de 139 grundarna.

Mitt öl intresse började på den tiden då mellanölet fanns och varje stad hade minst 1 bryggeri! Jag började brygga själv i Lövstaölets Vänner och tävlade några gånger i öl SM. Det var väldigt spännande att starta Leufstabruk Bryggeri för nästan 10 år sedan och jag ser fram emot att ta bolaget in i framtiden.


Christer Joelsson, Gick med i föreningen, Lövstaölets vänner, ett år efter den startade, och var med och startade upp bryggeriet redan från början.

Jag började brygga öl redan 2000 och man kan väl säga att intresset har hållit i sig med åren. Jag gillar som bäst belgiska öl som tex Chimay och Rochefort så Leufsta blonde står högt i kurs. Och Det ska bli kul att se vad som väntar för bryggeriet i framtiden.


Gunnar Jansson, Jag har alltid varit intresserad av öl och när jag fick höra talas om Lövstaölets vänner så var det givet att gå med och börja brygga öl där. Jag har, precis som Tomas och Joel, Varit med sen starten av bryggeriet, men känt att jag inte riktigt har fått utrymmet tidigare att jobba med att ta fram nya sorter, vilket var min tanke redan när jag gick in som aktieägare. Men som nu ser ut att bli verklighet.