Våra öl

Här har vi samlat alla våra öl! 

Vi har idag 11 ölsorter på ett antal systembolagets butiker runtom oss. Och många av våra öl finns att beställa över hela landet via systembolagets beställningssortiment. Vi har nu även en folköl i våran katalog och fler ölsorter kommer framöver både som folköl och starköl. Allt eftersom vi släpper nyheter så kommer vi att uppdatera denna lista. 

För att hitta våra ölsorter på systembolaget så kan ni följa länkarna på respektive öl. Eller så följer ni bara denna länk för komma vidare till alla våra öl som finns i Systembolagets sortiment.

Här har vi samlat alla butiker och Restauranger där ni hittar våra öl

Leufsta Blonde

SB 89189 – 330ml – Alk 6%

Det var med den här ölen som allt startade. Vi släppte denna första gången 2012 och har sedan dess varit en av våra bästsäljare. Denna är en något fruktig och kryddig ale. Och mycket av smakerna kommer från just jästen som skapar inslag av koriander, banan och citrus.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt och ljus karamelmalt. Humle: Magnum, East kent golding och Styrian golding. Belgisk ale jäst.

Guld medalj – Ljus Belgisk Ale 2022, Uppsala Beer & Whisky

India Pale Ale

SB 39865 – 330ml – Alk 6%

Våran IPA kanske inte är som sina moderna motsvarigheter. Men det är inte meningen heller. Detta är mer av klassisk IPA här får humlen sällskap av karamelltoner från malten, den har en härlig beska som gifter sig fint med maltsötman.

Innehåller: KORNMALT; Pilsner, ljus och mörk karamelmalt. Humle: Columbus tomahawk, Amarillo och Cascade. Ale jäst

Norduppländsk Lager

SB 39046 – 330ml – Alk 5%

Detta är våran variant av en ljus lager. Maltig med inslag av ljust bröd, honung, örter, citrus och ljus sirap. Denna passar lika bra till mat som den gör utan. En lager i norduppländsk stil helt enkelt. 

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, ljus och mörk karamellmalt. Humle: Magnum och Saaz. Lager jäst

Leufsta Stout

SB 31223 – 330ml – Alk 5,6%

Här har ni en maltig ganska torr stout. Sätter man näsan mot glaset så kan man känna dofter av kaffe och choklad men även lite torkade frukter.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, mörk karamellmalt, chokladmalt och rostat korn. Farinsocker. Humle Chinook. Ale jäst.

Guld medalj – Festivalens bästa ale <5,9%, Växjö Ölfestival 2023

Stand by Me

SB 35888 – 330ml – Alk 7,2%

Stand by Me är en belgisk dubbel smaken är något torr och kryddig medans alkoholen och malten ger den en svag sötma som vi försökt balansera upp med en lättare beska. Humlen finns där i bakgrunden och tillsammans med korianderfrö så har vi fått fram en lättare fruktighet med en svag citruston som vi tycker passar bra ihop med dom starka smakerna som kommer från jästen.

Innehåller: KORNMALT; Pilsner, munich, karamelmalt och socker. Humle; Styrian goldings, Perle och Hersbrucker. Korianderfrö och belgisk ale jäst

Silver medalj – Mörk Belgisk Ale, Uppsala Beer & Whisky 2023

Bocka av

SB 37001 – 330ml – Alk 7,0%

Bocka av är en Dubbelbock, en tysk ölstil. Bryggd med mörka maltsorter och jäst kallt med en lager jäst. Den har en maltig smak med låg sötma, Det finns inslag av torkade frukter tobak och karameliserat socker. 

En lite starkare mörk lager som passar perfekt till Julmaten eller som sällskaps dryck.

Innehåller: KORNMALT; Munichmalt, Pilsnermalt, mörk karamelmalt och en skvätt chokladmalt. Humle: Magnum, Saaz. Lager jäst

Brons medalj – Halvmörk/Mörk Lager, Uppsala Beer & Whisky 2022

Upp och Ner IPA

SB 37750 – 330ml – Alk 6,0%

När världen känns lite upp och ner så tänkte vi varför inte brygga en öl som är lite upp och ner? Här är resultatet av denna ide. En öl med malt från den norra delen av jorden och humle från den södra delen. Närmare bestämt Nya Zeeland.

Den har en lätt maltighet med en humlearomatisk smak med tropiska toner, knäckebröd, tallkåda och grapefrukt.  

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, vetemalt och havre. Humle: Magnum, Nelson Sauvin, Wai-iti och Rakau. Ale jäst.

Alldeles Lagom

SB 37949 – 330ml – Alk 4,7%

Helles är en ljus tysk lager stil. Den bästa beskrivningen vi kan ge på vad en helles är, är just att det är en lagom öl därav det väldigt beskrivande namnet. Denna öl finns nu i lokala sortimentet på systembolaget och beställningsbar i hela sverige.  

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, munichmalt och Carapils. Humle: Mandarina Bavaria. lager jäst.

Stay together

SB 38458 – 330ml – Alk 9%

Stay together är en belgisk trippel. En ölstil som förknippas med öl från dom belgiska klostren. Och som ibland brukar lite slarvigt kallas för en “kloster öl” Denna öl är idag våran starkaste öl men låt dig inte luras för de. Det är en väldigt smakrik öl som inte alls upplevs som spritig. Smaken är fruktig och maltig med liten sötma och inslag av torkade aprikoser, mandelmassa sockerkaka och örter. Korianderfröna ger en trevlig citruston till ölen som man kan känna i bakgrunden. 

Prova den gärna med några olika lagrade ostar.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, vetemalt och ljus karamelmalt, socker och lokal honung. Humle: Mandarina Bavaria. Korianderfrö Belgisk ale jäst.

Stay together - Leufstabruk bryggeri

Blonde 3,5

Belgisk Folk Ale – 330ml – Alk 3,5%

Här har ni våran första folköl som vi har baserat på våran första starköl Leufsta Blonde. Denna tycker vi ligger väldigt nära orginalet smakmässigt och vi kan stolt säga att denna kan man köpa direkt ifrån oss i bryggeriet men också i utvalda butiker runt i våran närhet.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt och ljus karamelmalt. Humle: Magnum, East kent golding och Styrian golding. Belgisk ale jäst.

Blonde 3,5

Sungen’s Lager

SB 39621 – Mellanmörk lager – 500ml – Alk 5,0%

Sungen’s Lager, är ett samarbete med den legendariska hårdrockaren Sungen. Här har vi en öl som är som ett kraftfullt riff i ölvärlden. Denna öl är inspirerad av hårdrockens råa energi och Sungen’s vrickade humor. Den bär på en klassisk långburks anda, men fångad i en tjöckflaska.

Sungen’s Lager är en blandning av en klassisk mellanmörk lager och något helt nytt. Här har vi tittat på klassiska lager öl och skruvat upp volymen till 11 och kastat i en hel del humle som man kanske inte hittar i en vanlig långburk.

Precis som hårdrocken är vår öl en symbol för att bryta normer och utmana det förväntade.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt Munichmalt och ljus karamelmalt. Humle: Magnum, Hallertauer Hersbrucker och Amarillo. Lager jäst.

Sungen's Lager

Har du en restaurang eller en bar? Vill ni ha lokal öl på tapp eller utöka erat lokala sortiment? Eller bara prata lite öl? – Tveka inte att höra av er!

Känner ni att ni vill lägga en order direkt så skicka ett mail till order@leufstabrukbryggeri.se så hör vi av oss så fort vi kan.

Ni hittar alla kontakt uppgifter här så tveka inte att kontakta oss, vi hjälper er gärna.