Våra öl

Vi har idag sju ölsorter på tolv av systembolagets butiker. Och våra öl finns att beställa över hela landet via systembolagets beställningssortiment. Vi har nu även en folköl i våran katalog och fler ölsorter kommer fram över både som folköl och starköl. Allt eftersom vi släpper nyheter så kommer vi att uppdatera denna lista. 

Leufsta Blonde

SB 89189 – 330ml – Alk 6%

Det var med den här ölen som allt startade. Vi släppte denna första gången 2012 och har sedan dess varit en av våra bästsäljare. Denna är en något fruktig och kryddig ale. Och mycket av smakerna kommer från just jästen som skapar inslag av koriander, banan och citrus.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt och ljus karamelmalt. Humle: Magnum, East kent golding och Styrian golding. Belgisk ale jäst.

Leufsta IPA

SB 89989 – 330ml – Alk 6%

Våran IPA kanske inte är som sina moderna motsvarigheter. Men det är inte meningen heller. Detta är mer av klassisk IPA här får humlen sällskap av karamelltoner från malten, den har en härlig beska som gifter sig fint med maltsötman.

Innehåller: KORNMALT; Pilsner, ljus och mörk karamelmalt. Humle: Columbus tomahawk, Amarillo och Cascade. Ale jäst

Leufsta Pils

SB 30809 – 330ml – Alk 5%

Detta är våran variant av en lager. Maltig med en tydlig beska som passar lika bra till mat som den gör utan. Vi har valt att ha en lite högre beska än vad man normalt finner i en pilsner och detta balanserar vi upp med en lite maltigare profil än vanligt.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, ljus och mörk karamellmalt. Humle: Magnum och Saaz. Lager jäst

Leufsta APA

SB 89307 – 330ml – Alk 4,8%

Detta är våran tolkning av en amerikansk pale ale. Den har en lätt maltighet med toner av citrus och en relativt hög beska.

Innehåller: KORNMALT; Pilsner malt och ljus karamellmalt. Humle: Columbus tomahawk, Citra och Cascade. Ale jäst

Leufsta Stout

SB 31223 – 330ml – Alk 5,6%

Här har ni en maltig ganska torr stout. Sätter man näsan mot glaset så kan man känna dofter av kaffe och choklad men även lite torkade frukter.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, mörk karamellmalt, chokladmalt och rostat korn. Farinsocker. Humle Chinook. Ale jäst.

Stand by Me

SB 35888 – 330ml – Alk 7,2%

Stand by Me är en belgisk dubbel smaken är något torr och kryddig medans alkoholen och malten ger den en svag sötma som vi försökt balansera upp med en lättare beska. Humlen finns där i bakgrunden och tillsammans med korianderfrö så har vi fått fram en lättare fruktighet med en svag citruston som vi tycker passar bra ihop med dom starka smakerna som kommer från jästen.

Innehåller: KORNMALT; Pilsner, munich, karamelmalt och socker. Humle; Styrian goldings, Perle och Hersbrucker. Korianderfrö och belgisk ale jäst

Wit Oranje

SB 36232 – 330ml – Alk 4,9%

Wit Oranje är en så kallad Witbier som är en belgisk veteöl och våran först öl som kommer på burk. Här har vi tagit inspiration från dom klassiska witbier från belgien men vi har uppdaterat den lite med en modern tysk humle som ger den en svag ton av mandarin sen har vi kryddat på ordentligt med apelsinskal för att få en lite fräschare sommar öl. 

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt, vetemalt,  omältat vete och havre. Humle: Magnum, Mandarina Bavaria, Saaz. Belgisk ale jäst.

Leufsta Blonde 3,5

Leufsta Blonde 3,5

Belgisk Folk Ale – 330ml – Alk 3,5%

Här har ni våran första folköl som vi har baserat på våran första starköl Leufsta Blonde. Denna tycker vi ligger väldigt nära orginalet smakmässigt och vi kan stolt säga att denna kan man köpa direkt ifrån oss i bryggeriet men också i utvalda butiker runt i våran närhet.

Innehåller: KORNMALT; Pilsnermalt och ljus karamelmalt. Humle: Magnum, East kent golding och Styrian golding. Belgisk ale jäst.

Bocka av

SB 37001 – 330ml – Alk 7,0%

Bocka av är en Dubbelbock, en tysk ölstil. Bryggd med mörka maltsorter och jäst kallt med en lager jäst. Den har en maltig smak med låg sötma, Det finns inslag av torkade frukter tobak och karameliserat socker. 

En lite starkare mörk lager som passar perfekt till Julmaten eller som sällskaps dryck.

Innehåller: KORNMALT; Munichmalt, Pilsnermalt, mörk karamelmalt och en skvätt chokladmalt. Humle: Magnum, Saaz. Lager jäst