Inspiration, Kunskap, Gemanskap och Öl

Vill du lära dig mer om öl? Då har du kommit rätt.

För oss på Leufstabruk Bryggeri är öl mer än bara ett jobb. Det är våran passion. Därför vill vi här försöka dela med oss av så mycket kunskap som vi bara kan. Vi vill inspirera er att prova nya ölstilar och ta ut svängarna. Vill du lära dig mer om vad hantverksöl är? Tillsammans kan vi utforska ölets värld. Vad som krävs för att göra öl. Eller helt enkelt vad som händer i bryggeriet. 
 
Här har vi valt att samla artiklar som vi hoppas ska kunna ge er ett mervärde av våran hemsida. Har ni några önskemål på artiklar så tveka inte att kontakta oss.

Upptäck julens magi med Leufstabruk Bryggeris första julöl, Biére De Noël – en belgisk mörk ale med rika toner av jul. Läs om vår resa att tillgodose efterfrågan från våra kunder och skapa en festlig julupplevelse. Prova även våra andra öl, perfekta komplement till julbordet!

Lär dig om Belgisk Dubbel, en mörk ölstil med en rik historia och en unik smakprofil. Upptäck ursprunget, utvecklingen och de karaktäristiska smakerna av denna klassiska ölstil, inklusive Leufstabruk Bryggeris egen variant Stand by Me. Få tips om servering och smakupplevelser och utforska varför Belgisk Dubbel är så älskad av ölälskare över hela världen.

Belgisk trippel – XXX Historien säger att pågrund av den låga läskunnigheten på medeltiden så märkte man upp faten med kryss för att göra det tydligt för folket vilken öl…
Läs mer

Välj #varannanhantverksöl i jul. Vi kanske inte har någon specifik julöl i år men vi har flera öl som passar perfekt till julbordet. Tex Bocka av och Alldeles Lagom som…
Läs mer

Alla förtjänar att vara friska under julen. Speciellt våra barn, därför skänker vi i år 1kr per såld julmust till Barncanerfonden. 1kr kanske inte låter så mycket men vårat mål…
Läs mer

Det är svårt att gå in på exakt vad som kännetecknar en belgisk öl. Då detta relativt lilla land tillverkar ungefär 1 miljon olika sorters öl. Men ska man på något sett försöka generalisera vad en belgisk öl är för något så skulle jag nog säga. Smakrik, kryddig och alkoholstark ale. Där mycket av smakerna kommer från den speciella jästen som man använder.

Följ oss gärna i våra sociala medier.