Vår Läsk

Läsk direkt från ditt lokala bryggeri! 

Innan storbryggerierna industrialiserade bryggeri branschen. Så fanns det massor av små lokala bryggerier i Sverige. Dit kunde man åka för att köpa sin läsk och svagdricka. Längre tillbaka så kunde man även köpa sin öl där. Men Riktigt så ser ju inte Sverige ut idag. Vi i Leufstabruk drömmer om att en dag vara där igen. Då ni kan handla alla våra produkter direkt av oss. Visst hade det varit härligt?
Därför har vi nu valt att satsa på läsk också. Vi har ju redan folkölen så vi tänkte varför inte läsk? Ett steg närmare att bli det lilla lokala bryggeriet där ni som kunder kan både handla och lära er mer om vad som krävs för att göra olika drycker. Lokalt och närproducerat är bäst!
1kr per julmust
Julmust - Leufstabruk Bryggeri

Nu finns äntligen våran trevliga julmust ute i handeln igen. Det var med denna hela vårat läsk projekt startade. Vi gjorde förra året en grov felberäkning när vi skulle sia om hur många liter vi kunde sälja och sålde helt enkelt slut på den direkt. Så vi beställde så vi kunde göra mera och även den gången sålde den slut på direkten. Så i år är vi lite mer förberedda och har laddat upp lagret så det borde räcka åt alla. Ni kan som vanligt köpa denna i våra lokala butiker eller direkt av oss i bryggeriet. 

Och i år har vi även valt att skänka 1kr per såld julmust till Barncancerfonden. Tillsammans gör vi skillnad. Läs mer här.

Och med detta vill vi önska er alla en riktigt god jul. 

Pome Cola

Våran helt nya Pome Cola tar colan till helt nya nivåer. Här har vi valt att smaksätta colan med granatäpple som ger den en en helt annan smak än vad vi tidigare har provat. Perfekt till fredagsmyset.

Pome Cola
Lemonad - Leufstabruk Bryggeri
Grape tonic

Lemonad med citron och mynta. Här har vi en riktigt fräsch törstsläckare. En tydlig citron smak med en hint av mynta som kommer fram mer i bakgrunden. Häll upp ett stort glas, slå i några isbitar och en kvist mynta så har ni den perfekta sommar drinken. 

 

Detta är våran första tonic. En Grape tonic där vi varit lite återhållsamma på beskan för att ge den en större friskhet. Denna är lika god för sig själv som en alkoholfridrink eller tillsammans med en god gin. 

Påskmust
Cola

Vi börjar med Påskmust och Cola!

Först ut i år så satsar vi på Påskmust och Cola. Vi håller på och provar ut fler recept och fler sorters läsk kommer att dyka upp från oss under året. Vi har inte bestämt alla sorter än så har ni några önskemål så tveka inte att höra av er.