Varannan hantverksöl i jul.

#varannanhantverksöl

Välj #varannanhantverksöl i jul.

Vi kanske inte har någon specifik julöl i år men vi har flera öl som passar perfekt till julbordet. Tex Bocka av och Alldeles Lagom som är perfekta till julbordets alla godsaker. Botanisera gärna bland våra öl här.

I år vädjar vi till er alla som gillar hantverksöl att välja svensk hantverksöl från ett småskaligt bryggeri. På så sätt värnar du om den svenska ölkulturen och stöttar bryggeriernas överlevnad.

Det senaste året har situationen blivit kritisk för många mindre bryggerier då både råvaru- och energipriserna har rusat iväg i kostnad. Samtidigt har konsumtionen på hantverksöl minskat i Sverige. Mycket beror alldeles säkert på att samma sak har påverkat våra kunder. Men nu står vi inför en svårtid där vi riskerar att förlora flera av våra mindre bryggerier. Vi kan redan nu läsa om flera som har gett upp och som tyvärr lägger ner sina älskade bryggerier.

Många mindre bryggerier drivs idag av eldsjälar som inte tar ut någon lön för att hårt arbete utan gör det för att dom älskar öl och allt som finns runt i kring denna mångsidiga dryck. Vi är inget undantag här utan vi jobbar och sliter precis som så många andra för att vi älskar det vi gör och att vill sprida en ölkultur i Sverige. Men man kan inte leva på passion hur länge som helst, ibland behövs även pengar. Men nu väntar vi istället dessutom på en alkoholskattehöjning i januari 2023 som riskerar att bli dödsstöten för ännu fler.

Så vi vädjar till er att välj med hjärtat i jul, välj #varannanhantverksöl.

Med detta vill vi önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Läs mer här oberoendebryggerier.se/varannan